با بردوک آشنا شوید

artists at berdook
نویسنده:
علیرضا الیادرانی

من از ۱۷ سالگی شاگرد پدربزرگم، استاد طاهر بودم. ایشان یکی از نقاش‌های بی‌نظیری است که تا به حال در زندگی دیده‌ام. او با ترکیب سبک‌های هنری، مانند امپرسیونیست با حال و هوای ایرانی، سبکی منحصر بفرد خلق کرده است. در تک تک کارهایش مهارت و عشق را می‌توان پیدا کرد. غیر از تابلوهای نقاشی که دیوار خانه‌‌ی اعضای خانواده و دوستانشان را مزین کرده است، نمونه کارهای پتینه او را در کاخ نیاوران، کاخ سعادت آباد و ده ها قصر دیگر ایرانی و عرب می توان یافت. او استاد مینیاتور و تذهیب و نقاشی روی چینی نیز هست. اما با تمام این وجود، متاسفانه پدربزرگم هیچوقت از خودش خانه‌ای نداشته و تا همین امروز مستاجر است.

در خانواده و دوستان چند نفر دیگر را می‌شناسم که لباس‌های شب، بدلیجات و غیره طراحی می‌کنند، و آنها هم از این راه نمی‌توانند وضع مالی چندان خوبی برای خودشان متصور شوند. دلیل اصلی هم آن است که اغلب این هنرمندان با تبلیغ و سر و کله زدن با مشتری و دلالان هنری میانه‌ی خوبی ندارند. و همچنین شبکه دوستی چندان بزرگی ندارند و وارد بازار رقابتی نمی‌شوند.

اکثر این هنرمندان نهایتا از طریق شبکه‌های اجتماعی آنلاین و یا پورسانت دادن به گالری‌ها و مزون‌ها کسب روزی می‌کنند. تقریبا همه می‌دانند که کسب روزی از راه هنر مساوی زندگی غیرمرفه یا به قولی درویشی است.

ایده بردوک از کجا شروع شد؟

داستان از زمانی شروع شد که در تیم محتوا و فنی ورچین مشغول به کار بودیم و درخواست‌های زیادی برای فروش کارهای دستی هنرمندان به ورچین می‌رسید. علی رغم میل باطنی‌مان و به دلیل سیاست‌های خاص فروش ورچین نمی‌توانستیم با این هنرمندان همکاری کنیم.

از طرفی دیگر تیم ما همیشه هسته‌ای هنری داشته است و همه اعضای آن به نحوی کار هنری می‌کرده‌اند و به کارهای هنری ناب عشق ورزیده‌اند. بعد از تاسیس شرکت سارینا، فرصتی فراهم شد که روی پروژه‌ی مورد علاقه‌مان کار کنیم که به هنر و هنرمندان مربوط باشد. دوستان ما در خارج از ایران با استفاده از بازارچه‌های هنری آنلاین کسب روزی می‌کنند، درنتیجه ما به مدت یکسال تک تک آنها را بررسی کردیم و تصمیم به آغاز پروژه بردوک گرفتیم که می‌توانید از طریق آدرس https://berdook.com نسخه‌ی اولیه‌ی آن را ببینید.

بردوک چیست؟

اگر خیلی ساده بخواهم بگویم، بردوک بازارچه‌ای آنلاین برای فروش آثار هنری است.  هنرمندان و کارگاه‌های هنری اجناس و آثار هنری خود را در بردوک به فروش می‌گذارند. ما با تجربه‌ای که در تجارت و تبلیغات آنلاین داریم، به آنها کمک می‌کنیم فروش بیشتر و آسوده‌تری داشته باشند. با ایجاد یک فضای پویا در بازارچه، آنها را ترغیب می‌کنیم کیفیت و کمیت کارهایشان را بالا ببرند.

البته در این مرحله ابتدایی در بردوک به آموزش کارهای دستی می‌پردازیم.

پس بردوک فقط آموزش کار دستی است؟

خیر. برای ورود به هر اجتماعی لازم است که ضریب نفوذمان را در آن بالا ببریم. ما تمایل داشتیم تا همزمان با برنامه‌ریزی‌های طولانی کاری انجام داده باشیم  و به بردوک حال و هوایی بدهیم. ضمن اینکه  با هنرمندان و کارگاه‌ها در مورد ایده  بردوک مشورت می‌کنیم، و فضای ذهنی‌مان را در قالب یک سایت به آنها نشان بدهیم.

از طرفی دیگر برای راه اندازی چنین پروژه‌ای نیاز به سرمایه گذاری بود. نوشتن طرح کسب و کار و صحبت با سرمایه گذارها زمان بر است. ترجیح دادیم تا فراهم شدن سرمایه لازم، تا جایی که توان مالی داریم فعالیت را شروع کنیم. حرکت های خوبی در زمینه جذب سرمایه انجام داده‌ایم و به محض آنکه از نظر مالی خاطرمان جمع شود، در مسیر برنامه‌هایمان کار را ادامه می‌دهیم.

آینده بردوک چیست؟

در آینده در بردوک می‌توانید هر گونه کار هنری و دستی‌ای را پیدا کنید، از مانتو گرفته تا نقاشی‌های آبرنگ و مجسمه و زیورآلات تزیینی. تا اینجا ما نزدیک به ۷۰ گروه محصول برای بردوک پیش‌بینی کرده‌ایم.

هنرمندان می‌توانند نوع همکاریشان با بردوک را انتخاب کنند و از خدمات جانبی بردوک، مانند استفاده از انبار و تحویل سفارش استفاده کنند. به هنرمندان گمنام و یا تازه کار کمک می‌کنیم در این بازار دیده و شناخته شوند و در یک فضای دوستانه و رقابتی، کیفیت و کمیت کارهایشان را افزایش دهند.

از سویی دیگر علاقه‌مندان و مشتریان این قبیل کالاها می‌توانند کارهای دستی را ارزیابی کرده و  به شخصیت حقوقی بردوک اعتماد کنند و با آسودگی خاطر سفارش دهند.

شما هم دعوتید

ما از خرداد ماه شروع به شناسایی هنرمندان کارهای دستی کرده‌ایم و برای این کار از دوستان و آشنایان خواسته‌ایم تا کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند را به ما معرفی کنند. جالب آنجا بود که هر کسی حداقل سه، چهار نفر را میشناخت. مطمئن هستم شما هم در بین دوستان و آشنایانتان  از این دست هنرمندان می‌شناسید. آنها را به ما معرفی کنید چرا که این فضا متعلق به آنهاست. ما با آنها مشورت می‌کنیم تا فضا و امکاناتی را که دوست دارند برایشان فراهم آوریم.

درباره نویسنده : علیرضا الیادرانی

47b67494df3ac91137c0c362bb902ca5
مدیر عامل و برنامه نویس شرکت سارینا. از سال ۸۱ کار حرفه ای خودش را در برنامه نویسی و طراحی وب شروع کرده است. در چند سال اخیر مدیر فنی فروشگاه اینترنتی ورچین بود و از سال ۹۲ شرکت سارینا را با سرمایه گذاری شرکت آتیه داده پرداز تاسیس کرد.

هم‌رسانی در:

۷ دیدگاه

  1. 294715d22c29a5064cace9f8bb46265e
    سید علی نیکونیا ۵ مرداد در ۲۱:۳۱ - پاسخ

    تبریک میگم …

  2. ee6d470fec768a64ed34d67f67daa2f9
    آزاده ۹ مرداد در ۰۸:۵۸ - پاسخ

    امیدوارم هر چه زودتر راه بیفته… عالیه

  3. 53c9882bfeca5dc9e6f2a5b80a7247d2
    مریم ۹ شهریور در ۱۶:۱۳ - پاسخ

    بهترین پروژه ای هست که تا به حال دیدم، امیدوارم هر چه زودتر به بهره برداری برسه و طبق حالت فوق خوشبینانه پیش بره !

  4. 936495eefe48f58626aa13ec885bf85e
    اشکان روشنایی ۲۲ آبان در ۱۲:۵۹ - پاسخ

    علیرضا جان سلام، طرح خیلی جالبیه. آیا لانچ شده یا هنوز در حال بررسی هستید؟ نمونه کارهایی هست که بشه دید؟
    برات آرزوی موفقیت دارم

  5. cb4c441cb9da64401327a3e8077a9586
    بهار رهگذار ۸ فروردین در ۱۱:۵۳ - پاسخ

    خیلی ایده خوب و جالبی هست.
    موفق باشید.

ارسال دیدگاه